vineri, 4 noiembrie 2016

Cum inveti o limba straina?

De curand, cineva m-a intrebat daca stiu un site de unde ar putea sa invete germana. Am stat m-am gandit si mi-am amintit de Duolingo, pe care il recomand din toata inima.

Mereu mi-a placut sa invat limbi straine noi si aveam mereu fisiere cu materiale pentru engleza, franceza, italiana, spaniola si germana. Incercam ca de fiecare data cand gaseam ceva interesant sa adaug acolo (carti, fisiere audio, site-uri sau orice consideram eu util). Dar de cele mai multe ori nu ajungeam sa folosesc aceste informatii niciodata. Erau greu de parcurs, nestructurate si pana ma hotaram cu ce sa incep imi trecea cheful de invatat.

Cu Duolingo poti invata o limba straina sau mai multe intr-un mod placut, interactiv si usor.
Indiferent de limba pe care o alegi, structurarea lectiilor este impartita in mai multe tipuri de activitati: sa transcrii un cuvant auzit, sa traduci un  cuvant auzit sau scris, sa  traduci un text, sa identifici  traducerea corecta a unui text, sa identifici sensul unui cuvant, sa asculti cuvantul si sa-l repeti pentru o mai buna pronuntie, sa traduci un text la microfon.

Cinci lucruri pe care e bine sa le stii:

1. Alege limba pe care vrei sa o studiezi



2. Seteaza-ti un obiectiv


3.Testeaza-ti nivelul de cunostinte. Daca ai mai studiat deja liba repspectiva. Duolingo nu te face sa reiei invatarea de la inceput, ci in functie de nivelul nivelul tau poti sarii cateva lectii. Nu trebuie sa iti fie teama ca ai sarit peste ceva, platforma este construita in asa fel incat  se utilizeaza si concepte din lectiile anterioare. 



4. Invata prin joc- Lectiile sunt stucturate ca fiind jocuri. Ele teoretic nu sunt jocuri, sunt niste exercitii reprezentand diferite forme de traducere, dar sunt distractive si provoaca dependenta. Ideea aplicatiei este sa-ti dea impresia ca nu studiezi, ci ca te joci.

5. "Discutați propozitia"/ “Discuss Sentence”. Sa presupunem ca te afli in mijlocul unei lectii si ai raspuns gresit la o intrebare, dar nu intelegi de ce. In acest caz da click pe "Discutati propozitia"  si vei fi directionat spre forum unde poti intreba sau poti vedea cu ce probleme s-au confruntat alte persoane. Cineva cu siguranta va raspunde la toate nelamuririle pe care le ai.

4. Revizuirea lectiilor mai vechi de mai multe ori este esentiala pentru invatarea si aprofundarea unei limbi strraine. Prin repetare informatia se va cimenta si vei invata mult mai usor.

5. Nu te baza numai pe Duolingo. Pentru a deveni fluent intr-o limba nu este suficient sa  parcurgi toate cursurile. Este important ca pe parcurs ce avansezi, sa incepi sa citesti in limba respectiva, sa vorbesti cu prietenii de pe forumul Duolingo, pentru a iti exersa competentele invatate.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu