duminică, 13 noiembrie 2016

5 filme despre dragostea fara limite

Daca am scris un articol despre carti cu povesti de dragoste care pot schimba lumea, am zis sa scriu si despre filme cu  povesti de dragoste fara limite. Si nu va fi o selectie de comedii romantice, ci filme despre o dragoste nebuna, despre o dragoste care distruge tot ce sta in calea ei.

1. Jeux d'enfants (2003)

O viață întreagă pentru a spune „Te iubesc”.Optzeci de ani pentru derularea unei povești de dragoste... Și totul din cauza unui joc. Poate mai bine spus grație unui joc.

Sophie și Julien au trasat regulile jocului. Ei sunt, pentru tot restul vieții, jucătorii, arbitrii... și deseori sunt chiar victimele. Desființând orice tabu, sfidând orice autoritate, bătându-și joc de orice și de oricine, râzând, făcându-și singuri rău... Poate că un singur lucru îi salvează... faptul că se iubesc.

Jocul începe cu un pariu nevinovat... un pariu care să îi facă să uite că mama este grav bolnavă... să uite că toată clasa îi tratează ca pe niște amărâți de polonezi. Mai târziu jocul se transformă în ceva adevărat, în cel mai frumos lucru din viața lor. Se iubesc, se joacă. Jocul, dragostea... Dragostea, jocul: până la urmă cel mai simplu lucru este să fie prieteni.

Pe măsură ce viața trece, jocul devine din ce în ce mai intens.
„Te iubesc mai mult decât propria mea viață”




Joel (Jim Carrey) este șocat de faptul că prietena sa Clementine (Kate Winslet) și-a sters din minte, la propriu, toate amintirile tumultoasei lor relații. În disperare de cauză, Joel apelează la inventatorul ciudatei proceduri de "spălare" a creierului, Dr. Mierzwiak (Tom Wilkinson) și îi cere acestuia să îi șteargă și lui din memorie toate amintirile despre Clementine. Însă, pe măsură ce amintirile sale dispar treptat, Joel începe să-și redescopere dragostea pentru Clementine și organizează o "evadare" din procedura pe care Mierzwiak și asistenții săi (Mark Ruffalo, Eljah Wood, Kirsten Dunst) se chinuie din răsputeri să o ducă la bun sfârșit.




De la viața de lux din Londra la realitățile tragice ale sărăciei și foametei din cel mai periculos loc din lume, La graniță este o aventură romantică având-o în rolul principal pe câștigătoarea premiului Oscar, Angelina Jolie.

În timp ce se află la o gală pentru colectare de fonduri, Sarah Jordan (Jolie), o americancă naivă, căsătorită, care trăiește în Anglia, asistă la mărturia aprigă a unui intrus, un umanitar renegat, dr. Nick Callahan (Clive Owen). Cererea lui, făcută în numele copiilor săraci aflați în îngrijirea sa, va întoarce pe dos viața lui Sarah. Atrasă de Nick și de cauza acestuia, Sarah își abandonează viața liniștită din Anglia pentru a lucra alături de el, într-un efort de a ajuta taberele de refugiați.

Munca lui Sarah o va duce pe meleaguri periculoase, unde puțini s-au aventurat vreodată, iar și mai puțini au supraviețuit, și unde va descoperi că realitățile dure și atracția tot mai mare față de medicul fermecător și imprevizibil vor stârni în ea pasiunea de a salva vieți, riscându-și propria viață.



4. The Fault in Our Stars (2014)


Deși un medicament miraculos i-a prelungit viața, Hazel Grace Lancaster, în vârstă de 16 ani, are impresia că de când se știe a fost "în fază terminală". Însă atunci când fermecătorul Augustus Waters, suferind și el de aceeași boală cumplită, apare la întâlnirile unui grup de suport unde merge Hazel, povestea fetei va fi complet rescrisă. Spirite înrudite, împărțind același farmec și același simț al umorului, Hazel și Gus încep o cursă contra-cronometru în care învață ce înseamnă să iubești.



5. Wicker Park (2004)

Matthew (Josh Hartnett) este încă îndrăgostit de Lisa (Diane Kruger), fata pe care a cunoscut-o cu doi ani în urmă și care a dispărut fără nicio explicație, imediat după aceea. După ce i se pare că o zărește ieșind dintr-un restaurant, Matthew pornește în căutarea ei, în speranța că va descoperi ceea ce s-a întâmplat cu adevărat.

'

Astept comentariile voastre cu ce filme ati mai adauga la lista mea. Ce filme, despre o dragoste care depaseste toate limitele, ati vazut voi?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu